Vyberte svoju krajinu alebo región.

Close
Prihlásiť sa Registrovať E-mail:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon získava kontrakt Space Force OCX na prepínanie sady IBM pre GPS III

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Nahradí počítače IBM, ktoré sa v súčasnosti používajú na riadenie konštelácie GPS, systémami spoločnosti Hewlett Packard Enterprise za podmienok zmluvy v hodnote 378 miliónov dolárov. Práca sa má ukončiť do apríla 2022 a je súčasťou širšieho programu modernizácie systému GPS pre GPS III.

GPS III

OCX je určený na poskytovanie dvojnásobne väčšej satelitnej kapacity, vylepšenej infraštruktúry kybernetickej bezpečnosti, zvýšenej presnosti, globálne rozmiestnených modernizovaných prijímačov s funkciami proti zaseknutiu a zlepšenej dostupnosti v náročnom teréne.

„OCX je rozhodujúce pre pokračujúce národné úsilie o modernizáciu GPS s novými vojenskými a civilnými polohovacími schopnosťami vrátane zvýšenej bezpečnosti, presnosti, spoľahlivosti a integrity,“ uviedla Barbara Baker, vedúca vedúcej divízie velenia a riadenia SMC. "OCX dodá trvalé, spoľahlivé GPS schopnosti americkým vojnovým bojovníkom, spojencom a civilným používateľom."

Postupné vyraďovanie zo sady IBM bolo predtým spustené predajom produktovej rady IBM x86 spoločnosti Lenovo, pričom spoločnosť IBM sa zaviazala podporovať svoj hardvér až do augusta 2022.


"Za posledné dva a pol roka, odkedy spoločnosť OCX prišla o porušenie spoločnosti Nunn McCurdy, Raytheon vykonával svoju činnosť podľa plánu, čo nám dáva dôveru v schopnosť spoločnosti OCX prejsť do operácií," uviedol generálny riaditeľ John Thompson, veliteľ SMC. „Vývoj softvéru bol ukončený vlani na jeseň a program je vo fáze integrácie a testovania. Za necelý rok Raytheon dodá kvalifikovanú základňu softvéru schopnú ovládať konšteláciu GPS.

„To nám dalo istotu, že sme mali realizovateľné technické riešenie OCX, ktoré poskytuje dlhodobo udržateľnú základňu hardvéru, ktorá spĺňa naše prísne požiadavky na kybernetickú bezpečnosť,“ uviedol podplukovník Thomas Gabriele, vedúci materskej spoločnosti OCX v oblasti SMC. „Keďže Raytheon pokračuje v plnení svojich zmluvných záväzkov, riešenie neprimeraného rizika počítačovej bezpečnosti IBM je rozumné, aby sa vláda dodávala vopred. Aj keď táto zmena zameraná na vládu bude mať vplyv na časový plán Raytheonu, vláda drží Raytheona zodpovedného za dodanie kvalifikovaného softvéru pred integráciou na platformu HPE a nasadením na prevádzkové miesta. “

Ministerstvo obrany USA

Minulý týždeň dohoda USA SPace Force oznámila dohodu a včera americké ministerstvo obrany zverejnilo podrobnosti zmluvy.

„Zmena zmluvy bude vyžadovať, aby Raytheon vymenil zariadenie IBM za zariadenie HPE pre všetky prostredia OCX Block 1 Deliverable Environments,“ uviedla správa. "Práce sa budú vykonávať v Aurore, Colorado a očakáva sa, že bude dokončená do 30. apríla 2022."

Centrum vesmírnych a raketových systémov je umiestnené v Los Angeles Air Force Base. Popri starostlivosti o GPS patria do jej zodpovednosti aj vojenské satelitné komunikácie, obranné meteorologické satelity, vesmírne a vesmírne systémy, satelitné riadiace siete, kozmické infračervené systémy a schopnosť pozorovania situácie vo vesmíre.

Obrázok: Americké letectvo - fotografia od Airman Amanda Lovelace - Zľava plk. Laurel Walsh, veliteľ 50. operačnej skupiny a Airman 1. triedy Michael McCowan, prevádzkovateľ satelitných systémov 2. kozmickej operácie a plánovač misií, vydávajú posledný príkaz na vyradenie satelitných vozidiel z prevádzky. Číslo 36 na letisku Schriever Air Force Base, Colorado, 27. januára 2020. SVN-36 bol spustený 10. marca 1994 a prekročil jeho konštrukčnú životnosť približne sedem rokov.