Vyberte svoju krajinu alebo región.

Close
Prihlásiť sa Registrovať E-mail:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

US Space Force sleduje mikro objekty pomocou radarového sledovania Space Fence

US Space Force tracks micro objects with Space Fence radar surveillance

Systém bude najcitlivejším vyhľadávacím radarom v americkej vesmírnej sledovacej sieti a údajne dokáže detekovať objekty také malé ako mramor. Okrem zlepšenia presnosti sledovania sa má tiež umožniť rýchlejšia doba odozvy.

Namiesto sledovania „guličiek“ sa však bude používať na zisťovanie a sledovanie obiehajúcich objektov, ako sú komerčné a vojenské satelity, vyčerpané raketové zosilňovače a vesmírne úlomky na nízkych, stredných a geosynchrónnych obežných dráhach Zeme.

Tento systém - využívajúci pozemné radary s pevným pásmom S v pásme S využívajúce Gallium Nitride (GaN) - vyvinul Lockheed Martin od júna 2014. Radar „Plot“ sa fyzicky nachádza na ostrove Kwajalein v Marshallových ostrovoch. , v Tichomorí (severovýchodne od Papuy-Novej Guiney, juhozápadne od Havaja).


Na obrázku vyššie je brigádny generál DeAnna Burt, riaditeľ prevádzky a komunikácií Spojených štátov pre vesmírne sily, ktorý formálne vyhlasuje, že systém je akceptovaný.

"Vesmírny plot revolucionizuje spôsob, akým sa pozeráme na vesmír, poskytovaním včasných, presných orbitálnych údajov o objektoch, ktoré ohrozujú vojenské i komerčné vesmírne prostriedky s posádkou aj bez posádky," uviedol generál letectva John W. „Jay“ Raymond, prvý vedúci vesmírnych operácií. na novovytvorené americké vesmírne sily.

"Naše vesmírne kapacity sú rozhodujúce pre našu národnú obranu a spôsob života, a preto je vesmírny plot taký dôležitý, aby sme posilnili našu schopnosť identifikovať, charakterizovať a sledovať hrozby pre tieto systémy."

Pred vesmírnym plotom sledovala Sieť kozmického dozoru viac ako 26 000 objektov, tvrdí armáda, od ktorej sa očakáva výrazné zvýšenie.

Vesmírny plot bude prevádzkovať 20. vesmírna kontrolná letka (SPCS) v operačnom centre pre vesmírny plot v Huntsville v Alabame. Na druhej strane poskytuje údaje do 18 SPCS umiestnených na základni letectva Vandenberg v Kalifornii, ktorá tieto údaje používa na udržanie katalógu vesmírnych objektov a obrazovky operačných satelitov, manévrovateľných aj nezvládnuteľných.

Generál Raymond oznámil podpis na Twitteri:

Lockheed Martin

Lockheed Martin o projekte už písal:

Umiestnenie a vyššia frekvencia vĺn nových radarov Space Fence umožní detekciu oveľa menších mikrosatelitov a úlomkov ako súčasné systémy. Dizajn vesmírneho plotu Lockheed Martin ďalej významne zlepší včasnosť, s akou môžu operátori detekovať vesmírne udalosti, čo by mohlo predstavovať potenciálne hrozby pre satelity GPS alebo pre medzinárodnú vesmírnu stanicu. Flexibilita a citlivosť systému zabezpečí pokrytie geosynchrónnych dráh vesmíru pri súčasnom zachovaní sledovacieho plotu.

A pri písaní na GaN uhol:

„Tieto výsledky testov znamenajú vyvrcholenie viac ako desaťročia zdieľaných investícií do technológie GaN,“ uviedol Steve Bruce, viceprezident spoločnosti Advanced Systems v spoločnosti Lockheed Martin Mission Systems and Training. „GaN HPA poskytujú významné výhody pre aktívne fázové radarové systémy, ako je napríklad vesmírny plot, vrátane vyššej hustoty energie, vyššej účinnosti a výrazne vyššej spoľahlivosti v porovnaní s predchádzajúcimi technológiami.“

Viac sa dočítate na webových stránkach spoločnosti.

Pozri tiež: USA prisahajú na prvého náčelníka novovytvorenej vesmírnej sily